Contact
Inloggen Inschrijven
Wachtwoord vergeten?
Venster sluiten

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik mij inschrijven?

Zoekt u een sociale huurwoning in de Stadsregio Amsterdam, dan heeft u een inschrijving bij WoningNet nodig. Met een inschrijving bij WoningNet kunt u woningen zoeken die passen bij uw woonwensen. Door te reageren geeft u vervolgens aan dat u interesse heeft in een woning. Zodra u zich heeft ingeschreven, bouwt u inschrijfduur op. Hoe meer inschrijfduur u heeft opgebouwd, hoe meer kans u heeft om een woning toegewezen te krijgen.

Kan ik mijn inschrijving ook gebruiken voor een andere regio?

Een inschrijving bij WoningNet Stadsregio Amsterdam geldt alleen voor deze regio. U kunt uw inschrijving en opgebouwde wachttijd niet gebruiken in een andere regio. Inschrijven in meerdere regio's is wel toegestaan. U betaalt dan voor elke inschrijving inschrijfgeld.

Het lukt niet om me bij WoningNet in te schrijven via internet

Als een inschrijving via internet niet lukt, kan dit verschillende redenen hebben:

   
 • U heeft een tweelingbroer of -zus die al staat ingeschreven bij WoningNet. U kunt zich alleen via een inschrijfformulier inschrijven. Voeg hierbij een kopie van een geldig legitimatiebewijs van zowel uzelf als van uw tweelingbroer of -zus.   
 • Er is een andere persoon die dezelfde achternaam en geboortedatum heeft. U kunt zich alleen via een inschrijfformulier inschrijven. Voeg hierbij een kopie van een geldig legitimatiebewijs. 
 • U staat al ingeschreven bij WoningNet, Stadsregio Amsterdam. Vraag uw inschrijfgegevens op via het Klantcontactcentrum van WoningNet.

Zie ook:

 • Vrijesectorhuur of koop

  Op deze website vindt u ook vrijesectorhuur- en koopwoningen. Voor deze woningen is geen inschrijving nodig.

 • Woningruil

  Woont u in een huurwoning en wilt u verhuizen, maar heeft u een korte wachttijd bij WoningNet? Dan is woningruil misschien iets voor u.

Inschrijven

 

Let op!
De overheid heeft in 2011 een maximaal jaarinkomen ingesteld voor mensen die een sociale huurwoning willen huren. Dit bedrag wordt, net zoals de maximale netto huurprijs, ieder jaar aangepast.

Per 1 januari 2015 is de maximale netto huurprijs voor een sociale huurwoning € 710,68. Het maximale jaarinkomen (inkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend) waarmee u op een sociale huurwoning kunt reageren is vastgesteld op € 34.911.

Sinds april 2012 is deze inkomensgrens versoepeld voor gezinnen (minimaal 1 volwassene en 1 inwonend kind jonger dan 18 jaar). De corporaties in de Stadsregio Amsterdam stellen een deel van hun sociale huurwoningen open voor gezinnen met een inkomen tot en met € 39.465. Zij kunnen op deze opengestelde woningen reageren.
Als uw inkomen hoger is dan € 34.911 (voor gezinnen hoger dan € 39.465) komt u niet in aanmerking voor een sociale huurwoning. Uw inkomen wordt gecontroleerd op het moment dat een woning wordt toegewezen.

Wel of niet inschrijven?
Het is belangrijk dat u zelf de afweging maakt of inschrijven bij WoningNet voor u zinvol is. Wanneer uw inkomen hoger dan € 34.911 (voor gezinnen hoger dan € 39.465) is, kunt u geen sociale huurwoning huren. Het kan natuurlijk zijn dat u verwacht dat uw inkomen gaat dalen en dat u over een tijdje wel weer een sociale huurwoning kunt huren. In de tussentijd bouwt u dan inschrijfduur op. Andersom kan het ook zo zijn dat u nu minder dan € 34.911 verdient, maar dat u de komende jaren meer gaat verdienen.

Meer informatie
Lees ook het algemene artikel over dit onderwerp.
Voordat u zich inschrijft is het belangrijk dat u de inschrijfvoorwaarden leest.

Privacy
Als u zich inschrijft als woningzoekende en via WoningNet een woning zoekt, dan verstrekt u persoonsgegevens. Wij gaan hier zorgvuldig, veilig en vertrouwelijk mee om. In dit privacystatement beschrijven we hoe we dat doen.