Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Begrippen


A
Aanleunwoning

Een aanleunwoning is een woning die toegankelijk is voor senioren of mensen met een beperking. Kenmerken van een aanleunwoning zijn: gelijkvloers of toegankelijk via een lift en/of in de buurt van een dienstencentrum.

Appartement/Flat

Een gelijkvloerse woning in een groter gebouw.

Atelierwoning

Een atelierwoning bestaat uit een woon- en een atelierdeel, bestemd voor een kunstenaar. Atelierwoningen worden niet via WoningNet aangeboden. Kijk voor meer informatie op de website van Cawa Amsterdam.

B
Benedenwoning

Een benedenwoning is een gelijkvloerse woning met de voordeur direct aan de straat.

Bovenwoning

Een bovenwoning is een woning met de voordeur direct aan de straat, met een trap naar de verdieping waar de woning ligt.

D
Digitaal aangeboden

Aanbiedingen voor deze woningen worden via e-mail verzonden.

Digitale woning

Een digitale woning is een woning die via e-mail wordt aangeboden.

E
Eengezinswoning

Dit is een woning (meestal met twee verdiepingen) met de voordeur op de begane grond, doorgaans in rij naast elkaar, vaak met tuin en zonder bovenburen.

Energielabel

Het energielabel geeft weer hoe goed een woning is aangepast op het besparen van energie, bijvoorbeeld door isolatie of dubbel glas. Klasse A betekent dat de woning energiezuinig is. Klasse G geeft aan dat de woning weinig mogelijkheden geeft om energie te besparen.

G
Galerijwoning

Een galerijwoning is een gelijkvloerse woning met de voordeur aan een galerij.

H
Huishouden

Een huishouden is een alleenstaande of meerpersoonshuishouden, al dan niet met kinderen, die een duurzaam gemeenschappelijke huishouding voeren of willen gaan voeren.

J
Jongerenwoning

Een jongerenwoning is een zelfstandige woning die bestemd is voor jongeren. Deze woningen zijn niet bestemd voor studenten die een voltijdse dagopleiding volgen of ingeschreven staan bij studentenwoningweb, tenzij er in de gemeente waarin de jongerenwoning staat geen studentenwoningen zijn. De woningen zijn voor jongeren van 18 t/m 22 jaar of van 23 t/m 27 jaar. Voor welke leeftijdsklasse de woning bedoeld is, staat in de advertentie van de woning. Let op: het gaat om de leeftijd op de sluitingsdag van de reactietermijn.

L
Lotingwoning

Een lotingwoning is een sociale huurwoning die via loting wordt aangeboden. Iedere woningzoekende die voor deze woning in aanmerking komt heeft evenveel kans op de woning. Het computersysteem zet alle reacties op een lotingwoning in een willekeurige volgorde. Inschrijftijd en eventuele voorrangsregelingen spelen geen rol. U moet wel voldoen aan de passendheidseisen, zoals bijvoorbeeld aantal personen of leeftijd. U kunt iedere week op twee lotingwoningen reageren, naast uw twee reacties op reguliere sociale huurwoningen.

M
Maisonnette

Een maisonnette is een ongelijkvloerse woning met minimaal twee verdiepingen met de voordeur aan de straat, in een portiek of aan een galerij.

Multifunctioneel

Een multi-functionele woning heeft naast het woongedeelte ook een atelier of werkruimte.

O
Oppervlakte woning

De totale oppervlakte van de woonkamer, overige kamers, keuken en badkamer.

P
Penthouse

Een penthouse is een afwijkende woning op de bovenste verdieping van een flat of appartementencomplex.

Portiekwoning

Een portiekwoning is een woning zonder trappen met de voordeur in een portiek.

R
Reageren

Door te reageren op een woning geeft u aan dat u voor de woning in aanmerking wilt komen.

Regulier aangeboden

Aanbiedingen voor deze woningen worden per post verzonden.

Reguliere woning

Een reguliere woning is een woning zonder speciale voorzieningen of aanpassingen.

Rolstoelgeschikte woning

Dit is een zelfstandige woning die geschikt is voor mensen die permanent gebruik maken van een rolstoel en waarvoor een indicatie van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) nodig is van de gemeente waarin u woont. Wanneer u een rolstoelgeschikte woning zoekt in de gemeente Amsterdam is een indicatie vereist van de Dienst Wonen, Zorg en Samenleven Amsterdam.

S
Seniorenwoning

Een seniorenwoning is in principe bestemd voor mensen vanaf 55 jaar. Soms worden deze woningen aangeboden aan mensen vanaf 50 jaar. In de gemeente Amsterdam krijgen woningzoekenden van 65 jaar en ouder voorrang op seniorenwoningen. 

Seniorenwoningen liggen meestal op de begane grond of eerste verdieping, of zijn bereikbaar met een lift. U kunt niet met kinderen verhuizen naar een seniorenwoning. 

Sociale huur

Sociale huurwoningen hebben een maximale rekenhuur van € 720,42.

Stadsregio Amsterdam

De Stadsregio Amsterdam is een samenwerkingsverband van zestien gemeenten in de omgeving van Amsterdam. Deze gemeenten werken onder meer op het gebied van woonruimteverdeling samen. Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Volendam, Waterland, Wormerland en Zaanstad. In de gemeente Oostzaan en de woonplaats Volendam worden woningen buiten WoningNet om aangeboden.

V
Verkocht onder voorbehoud

De woning is verkocht onder voorbehoud van financiering. De woning is niet meer beschikbaar tenzij de koper de financiering van de aankoop niet rond krijgt.

Voordeelmodellen

De wijze waarop woningen worden aangeboden/verdeeld.

Vrijesectorhuur

Vrijesectorwoningen hebben een huurprijs van minimaal € 720,42.

W
Wibo-woning

Wibo staat voor Wonen in een beschermde omgeving. Een Wibo-woning is bestemd voor senioren die ondersteuning nodig hebben maar wel zelfstandig kunnen wonen. Kenmerken van een Wibo-woning: gelijkvloers of met lift, in de buurt van voorzieningen zoals een zorginstelling. In Amsterdam, Diemen en Haarlemmermeer worden Wibo-woningen via WoningNet aangeboden.

Z
Zelfstandige woning

Een zelfstandige woning heeft een eigen voordeur en eigen voorzieningen, zoals keuken en badkamer die niet gedeeld worden met anderen. Zelfstandige woningen staan als zodanig geregistreerd in de gemeenteljke basisadministratie van de gemeente.

Uitleg ?

×
Dagelijks nieuw woningaanbod op vernieuwde website

Deze website wordt vernieuwd en is van 7 november tot en met 19 november 2019 10:00 uur niet bereikbaar. Lees er meer over in dit nieuwsbericht.
Vanaf 19 november verschijnt er elke dag nieuw woningaanbod op deze website. 

Belangrijk nieuws over uw historische reacties. U kunt deze nog bewaren tot 7 november 2019.

 

 

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.