Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Veelgestelde vragen


Heb ik na relatiebreuk recht op de Overgangsregeling vervallen woonduur?

Na relatiebreuk kan slechts een van u beiden de opgebouwde woonduur gebruiken als wachttijd bij het zoeken naar een sociale huurwoning. U kunt dus niet allebei gebruik maken van de vervallen woonduur, die in de gezamenlijke woning werd opgebouwd, als wachttijd bij het zoeken naar een sociale huurwoning.

Bij een echtscheiding of na een geregistreerd partnerschap is het de partner die de huidige woning door de rechter krijgt toegewezen, die van de overgangsregeling gebruik kan maken. Woonde u samen zonder samenlevingscontract, dan beslist u zelf wie van u beiden de opgebouwde woonduur meeneemt.

Voorwaarden voor het kunnen gebruiken van uw (in inschrijfduur omgezette) woonduur is wel dat u zich voor 1 juli 2019 heeft ingeschreven en aangemeld voor de Overgangsregeling vervallen woonduur, u al voor 1 juli 2015 in de woning woonde en dat u uw huidige woning leeg achterlaat (dus allebei de woning verlaat). De woning die wordt achtergelaten kan een huur- of koopwoning zijn. Bij het toewijzen van de nieuwe huurwoning controleert de corporatie of u uw huidige woning leeg achterlaat. Dat gebeurt onder andere via een uittreksel uit de basisregistratie personen (voorheen GBA).

 

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Wanneer verschijnt het Digizine?

Het Digizine wordt iedere week op woensdag per e-mail verstuurd.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Hoe zeg ik mijn abonnement op het Digizine op?

Zo kunt u het Digizine stopzetten:

  • Log in en klik bij Mijn gegevens op Profiel;
  • Bij Abonnementen geeft u vervolgens aan dat u geen Digizine wilt ontvangen.

Vanaf dat moment krijgt u het Digizine niet meer toegestuurd. Uw woonwensen blijven wel bewaard.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Hoe vind ik een (specifieke) woning?

U kunt op meerdere manieren het woningaanbod doorzoeken, afhankelijk van of u bent ingelogd of niet. U doet dit door op Woningaanbod te klikken.

Bent u ingelogd? Als u op Woningaanbod klikt, krijgt u automatisch alle woningen te zien die aan uw opgeslagen woonwensen voldoen en passen bij uw inschrijfgegevens. Links op het scherm staan uw woonwensen, met daarbij de mogelijkheid om deze te wijzigen.

Ook als u niet bent ingelogd, kunt u het woningaanbod bekijken. Aan de linkerkant van uw scherm krijgt u in dit geval alle woonwensen te zien waaruit u mag kiezen. Zo heeft u de mogelijkheid een gemeente, plaatsnaam, wijk of buurt te selecteren, maar ook specifieke kenmerken als het soort woning, de oppervlakte en het aantal kamers.

Verder heeft u altijd de mogelijkheid om ‘vrij’ te zoeken: in het veld Vrij zoeken vult u een plaats, woningtype of woningnummer in. Klik vervolgens op zoeken en u krijgt de woning(en) te zien die aan uw opdracht voldoen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Hoe zoek ik een rolstoelgeschikte woning in de gemeente Amsterdam via de website?

Als u ingeschreven staat bij WoningNet en inlogt op de website, dan ziet u direct welke beschikbare woningen passen bij uw inschrijfgegevens, indicatie en woonwensen.

U ziet links van het getoonde aanbod een overzicht van de woonwensen die u heeft vastgelegd. Door deze woonwensen aan te passen kunt u het aanbod verder uitbreiden of beperken.

Als u via e-mail op de hoogte wilt worden gesteld van nieuw woningaanbod, dan kunt u een abonnement op het Digizine nemen. Via Mijn gegevens – Profiel kunt u onder Abonnementen aangeven dat u het Digizine wilt ontvangen.

Let op! Als u een rolstoelgeschikte woning zoekt in een andere gemeente dan Amsterdam, dan adviseren wij u hiervoor informatie te vragen bij de betreffende gemeente.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Wat is een vijfjarencontract?

Stadgenoot, Eigen Haard, Rochdale, Ymere en De Key bieden woningen aan waarvoor een tijdelijk vijfjarencontract wordt afgesloten. In de woningadvertentie staat dan "Voor deze woning wordt een tijdelijk contract afgesloten, met een looptijd voor maximaal 5 jaar". De huurovereenkomst eindigt als de looptijd is verstreken of eerder wanneer u zelf opzegt. WoningNet controleert uw leeftijd op het moment van reageren. De corporatie kan u als kandidaat afwijzen, wanneer u bij ingang van het huurcontract inmiddels 28 jaar of ouder bent.

U krijgt als u zo'n woning huurt een nieuwe inschrijving bij WoningNet, maar u behoudt uw vorige inschrijfduur. 

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Wat is het nut van het opgeven van woonwensen?

Als u uw woonwensen vastlegt, wordt het zoeken naar een sociale huurwoning nog gemakkelijker. U kunt bij uw woonwensen niet alleen kiezen uit de verschillende woonplaatsen, stadsdelen en wijken, maar ook uit bijvoorbeeld het type woning, het gewenste aantal kamers en de huurprijs. U hoeft dan niet iedere keer dat u de website bezoekt opnieuw uw voorkeuren aan te geven.

Als u bent ingelogd en u klikt op Woningaanbod, krijgt u automatisch alle woningen te zien die aan uw opgeslagen woonwensen voldoen en passen bij uw inschrijfgegevens. En neemt u een abonnement op het Digizine, dan krijgt u wekelijks een e-mail met alle woningen die aan uw woonwensen voldoen.

Zo legt u uw woonwensen vast: klik bij Mijn gegevens op Profiel en daarna op Woonwensen. Sla de gewijzigde gegevens op.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Wat zijn bewaarde woningen?

Als u een woning interessant vindt maar nog niet zeker weet of u erop wilt reageren, kunt u de woning eerst bewaren. Al uw bewaarde woningen vindt u terug in een overzicht met de belangrijkste kenmerken op een rij. Zo wordt het gemakkelijker om een keuze te maken.

U vindt uw bewaarde woningen terug bij Mijn gegevens. Hiervoor moet u wel ingelogd zijn. De bewaarde woningen worden verwijderd als de reactietermijn is verlopen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u ook uw vraag stellen aan ons Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

×
Dagelijks nieuw woningaanbod op vernieuwde website

Deze website wordt vernieuwd en is van 7 november tot en met 19 november 2019 10:00 uur niet bereikbaar. Lees er meer over in dit nieuwsbericht.
Vanaf 19 november verschijnt er elke dag nieuw woningaanbod op deze website. 

Belangrijk nieuws over uw historische reacties. U kunt deze nog bewaren tot 7 november 2019.

 

 

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.