Tijdelijk behoud inschrijfduur


Als u voor 1 juli 2015 als starter bent verhuisd naar een zelfstandige sociale huurwoning van een corporatie in de Stadsregio Amsterdam kunt u de inschrijfduur die u had opgebouwd nog maximaal twee jaar behouden. Let op: dit kan nog tot 1 juli 2017 en alleen als u zich voor 1 juli 2015 voor deze regeling heeft aangemeld.

Als u voor 1 juli 2015 als starter bent verhuisd naar een zelfstandige sociale huurwoning van een corporatie in de Stadsregio Amsterdam kunt u de inschrijfduur die u had opgebouwd nog maximaal twee jaar behouden. Uw oude inschrijfduur wordt dan opgeteld bij de woonduur die u in uw huidige woning heeft opgebouwd. Hierdoor maakt u sneller kans op een andere woning.

De regeling Tijdelijk behoud inschrijfduur gaat op termijn verdwijnen, maar u kunt nog tot 1 juli 2017 gebruik maken van deze regeling. Dit kan alleen als u zich voor 1 juli 2015 voor deze regeling heeft aangemeld en op het moment van de toewijzing nog aan de voorwaarden voor de regeling voldoet.

Lees de voorwaarden voor de regeling Tijdelijk behoud inschrijfduur.


Veelgestelde vragen

Wanneer mag ik gebruikmaken van Tijdelijk behoud inschrijfduur?

U komt in aanmerking voor de regeling Tijdelijk behoud inschrijfduur als:

  • u voor 1 juli 2015 bent verhuisd naar een zelfstandige sociale huurwoning van een corporatie in de Stadsregio Amsterdam. De ingangsdatum van uw huurcontract is hierbij bepalend;
  • u ook echt op basis van uw inschrijfduur bent verhuisd, dus niet op basis van een urgentie, indicatie*, overgangsregeling, via woningruil of via directe toewijzing door de corporatie.
    Uitzondering hierop is wanneer u een woning via loting heeft verkregen. Dan kunt u wel gebruik maken van de regeling;
  • u zich voor 1 juli 2015 (opnieuw) heeft ingeschreven bij WoningNet;
  • uw huidige woning bij ingang van het huurcontract geen vrije sector huurwoning was;
  • u uw huidige woning leeg achterlaat;
  • uw huurcontract niet ouder is dan twee jaar (let op: dit wordt twee keer gemeten, zowel bij inschrijving voor de regeling als bij toewijzing van een nieuwe woning).

* Uitzondering: als u met een medische indicatie voor de gemeente Amsterdam bent verhuisd kunt u wél gebruik maken van Tijdelijk behoud inschrijfduur.

Let op!
Deze regeling gaat op termijn verdwijnen, maar u kunt hier nog tot 1 juli 2017 gebruik van maken. Dit kan alleen als u zich voor 1 juli 2015 voor deze regeling heeft aangemeld en op het moment van de toewijzing nog aan de voorwaarden voor de regeling voldoet.

Om van de regeling gebruik te kunnen maken, moet zowel uw oude als uw nieuwe inschrijving op uw naam staan. Dit geldt ook voor uw huidige huurcontract.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u ook uw vraag stellen aan ons Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.