Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Binding met de Zaanstreek


Als u binding met de Zaanstreek heeft, kunt u met voorrang reageren op een deel van de woningen in Zaanstad.

U heeft binding met de Zaanstreek in de volgende gevallen:

  • U laat bij verhuizing geen zelfstandige huur- of koopwoning leeg achter en u staat minimaal 1 jaar ingeschreven in het bevolkingsregister van de gemeente Zaanstad of Wormerland.
  • U laat bij verhuizing geen zelfstandige huur- of koopwoning leeg achter en u werkt bij een bedrijf in de gemeente Zaanstad of Wormerland. U moet voldoen aan de voorwaarden dat u een arbeidscontract heeft voor minimaal 1 jaar en voor tenminste 18 uur per week.

Als u voldoet aan één van de deze voorwaarden, dan kunt u met voorrang reageren op een woning met de omschrijving Voorrang voor Zaanse starters. Let op: u moet dan wel eerst bij een van de corporaties in de Zaanstreek laten registreren dat u binding heeft met de Zaanstreek. De corporaties in de Zaanstreek zijn Eigen Haard, Parteon, Rochdale, WORMERWONEN en ZVH.

  • U laat een zelfstandige huur- of koopwoning leeg achter in de gemeente Zaanstad of Wormerland.

Als u voldoet aan deze voorwaarde, dan kunt u met voorrang reageren op een woning met de omschrijving Voorrang voor Zaanse doorstromers. Het registratiesysteem bepaalt aan de hand van uw gegevens automatisch of u voor deze voorrang in aanmerking komt.

Geen binding?
Heeft u geen binding met de Zaanstreek, dan adviseren wij u te reageren op andere woningen dan waarvoor de binding geldt. Het WoningNet-systeem selecteert namelijk eerst de personen die wél binding hebben. Dat betekent dat u, als u geen binding heeft, achter in de rij komt en uw kans op de woning dus erg klein wordt.

De Zaanstreek
De Zaanstreek bestaat uit de gemeenten Zaanstad en Wormerland.
Onder Zaanstad vallen: Assendelft, Koog aan de Zaan, Krommenie, Westknollendam, Westzaan, Wormerveer, Zaandam en Zaandijk.
Onder Wormerland vallen: Jisp, Oostknollendam, Spijkerboor, Wijdewormer en Wormer.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.