Tijdelijk behoud woonduur


Als u voor 1 juli 2015 bent verhuisd van een zelfstandige sociale huurwoning van een corporatie naar een andere zelfstandige sociale huurwoning van een corporatie in de Stadsregio Amsterdam, kunt u de woonduur die u in uw vorige woning heeft opgebouwd nog maximaal vijf jaar behouden. Let op: dit kan in ieder geval nog tot 1 juli 2017 en alleen als u zich voor 1 juli 2015 voor deze regeling heeft aangemeld.

Als u voor 1 juli 2015 bent verhuisd van een zelfstandige sociale huurwoning van een corporatie naar een andere zelfstandige sociale huurwoning van een corporatie in de Stadsregio Amsterdam, kunt u de woonduur die u in uw vorige woning heeft opgebouwd nog maximaal vijf jaar behouden. Uw oude woonduur wordt dan opgeteld bij de woonduur die u in uw huidige woning heeft opgebouwd. Hierdoor maakt u sneller kans op een andere woning. 

De regeling Tijdelijk behoud woonduur gaat op termijn verdwijnen, maar u kunt in ieder geval nog tot 1 juli 2017 gebruik maken van deze regeling. Dit kan alleen als u zich voor 1 juli 2015 voor deze regeling heeft aangemeld en op het moment van de toewijzing nog aan de voorwaarden voor de regeling voldoet.

Lees de voorwaarden voor de regeling Tijdelijk behoud woonduur.


Veelgestelde vragen

Wanneer mag ik gebruikmaken van Tijdelijk behoud woonduur?

U komt in aanmerking voor de regeling Tijdelijk behoud woonduur als:

  • u voor 1 juli 2015 in de Stadsregio Amsterdam bent verhuisd van een zelfstandige sociale huurwoning van een corporatie naar een andere zelfstandige sociale huurwoning van een corporatie. De ingangsdatum van uw huurcontract is hierbij bepalend;
  • u zich voor 1 juli 2015 (opnieuw) heeft ingeschreven bij WoningNet en zich daarbij hebt aangemeld voor de regeling;
  • uw huidige woning bij ingang van het huurcontract geen vrijesectorwoning was;
  • u uw huidige woning niet hebt gekregen via woningruil;
  • uw vorige woning leeg is opgeleverd én u uw huidige woning leeg achterlaat;
  • uw huurcontract niet ouder is dan vijf jaar (gemeten vanaf uw inschrijving voor de regeling én vanaf de toewijzing van een nieuwe woning!);
  • u uw huidige woning niet heeft gekregen op basis van samengevoegde woonduur;
  • u uw huidige woning niet heeft gekregen op basis van Tijdelijk behouden inschrijfduur;
  • u niet eerder gebruik heeft gemaakt van de regeling Tijdelijk behoud woonduur.

Let op!
Deze regeling gaat op termijn verdwijnen, maar u kunt hier in ieder geval nog tot 1 juli 2017 gebruik van maken. Dit kan alleen als u zich voor 1 juli 2015 voor deze regeling heeft aangemeld en op het moment van de toewijzing nog aan de voorwaarden voor de regeling voldoet.

Om van de regeling gebruik te kunnen maken, moet zowel uw oude als uw nieuwe inschrijving op uw naam staan. Dit geldt ook voor de huurcontracten van uw oude en uw nieuwe woning. 


Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u ook uw vraag stellen aan ons Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.