Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Urgenties en indicaties


Er zijn situaties waarin het noodzakelijk is dat u op zeer korte termijn verhuist. Denkt u bijvoorbeeld aan een renovatie van uw huis of een medische oorzaak. In die gevallen komt u mogelijk in aanmerking voor voorrang.

Woningzoekenden met een stadsvernieuwingsurgentie krijgen voorrang voor een groot deel van de woningen. De voorrang geldt wanneer in de advertentie staat: Voorrang voor sv-kandidaten. Let op: uw urgentie geldt niet voor lotingwoningen.

In iedere woningadvertentie staat vermeld welke urgenties en indicaties voorrang geven. De corporatie die de woning aanbiedt, bepaalt welke voorrang er bij de woning geldt. Let op: Ook uw inkomen en huishoudsamenstelling bepalen op welke woning u met voorrang kunt reageren. Klik hier voor meer informatie.

In het Overzicht urgenties en indicaties ziet u welke urgenties in een woningadvertentie vermeld kunnen staan.

Meer informatie over het aanvragen van urgenties per gemeente vindt u in Urgenties en indicaties per gemeente


Veelgestelde vragen

Kan ik met mijn voorrangsindicatie of urgentie ook reageren op lotingwoningen?

Als u een voorrangsindicatie of een urgentie heeft kunt u ook op lotingwoningen reageren maar deze geeft geen voorrang. 

Wel worden lotingwoningen passend toegewezen. Dat betekent dat de huur van de woning moet passen bij uw inkomen en huishouden. Als u een laag inkomen hebt, krijgt u voorrang voor woningen met een lagere huur. U mag geen woning huren die voor u te duur is. Meer informatie over lotingwoningen kunt u hier nalezen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Hoe kan ik een Wmo-verhuisindicatie in Amsterdam aanvragen?
Amsterdammers kunnen een financiële tegemoetkoming meerkosten verhuizen aanvragen via de Wmo Helpdesk: 0800 0643. De gemeente laat het indicatiebureau onderzoeken of u in aanmerking komt  voor de tegemoetkomingMeer informatie
Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Ik heb een Wmo verhuisindicatie van de gemeente Amsterdam. Kan ik voorrang krijgen? 

De Wmo beschikking is alleen een financiële tegemoetkoming in de meerkosten van verhuizen. U moet zelf zoeken naar een geschikte woning. Schrijf u daarom eerst in bij WoningNet, als u nog niet ingeschreven bent. Stuur daarna een kopie van de beschikking onder vermelding van uw registratienummer naar WoningNet. Wij voeren de Wmo-verhuisindicatie op in uw inschrijving. U ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail en een nieuw bewijs van inschrijving. U krijgt dan voorrang op woningen met het voorrangskenmerk ‘Voorrang: eerst medisch urgenten, dan WMO-indicatie, dan 65+’.

 

U kunt een kopie van de beschikking als bijlage toesturen via het contactformulier. Om uw indicatie te kunnen verwerken hebben wij in elk geval de eerste drie pagina's van uw indicatie nodig. Via het contactformulier kunt u meerdere bijlages tegelijk uploaden:

  • Als u werkt op een pc/laptop houdt u de CTRL toets op uw toetsenbord vast en selecteert u de documenten. Een andere optie is om de documenten eerst als één document in te scannen en daarna up te loaden.
  • Als u op een smartphone of tablet werkt selecteert u de pagina's die u wilt opsturen en drukt u op versturen.

Lukt het niet om de documenten via het contactformulier te uploaden, dan mag u ook een kopie opsturen naar WoningNet, Postbus 158, 1380 AD Weesp.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Wat is het verschil tussen een Wmo-verhuisindicatie en urgentie in Amsterdam?

De Wmo-beschikking is een financiële tegemoetkoming in de meerkosten van verhuizen voor Amsterdammers die uit medische noodzaak moeten verhuizen. Met een Wmo-verhuisindicatie van de gemeente Amsterdam krijgt u vanaf 1 maart 2018 voorrang bij passende woningen in WoningNet.

In noodgevallen kunt u in aanmerking komen voor een urgentieverklaring. U kunt meer informatie over de voorwaarden en procedure vinden op de website van de gemeente of contact opnemen met het informatienummer van de gemeente 14 020.


Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u ook uw vraag stellen aan ons Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

×
Dagelijks nieuw woningaanbod op vernieuwde website

Deze website wordt vernieuwd en is van 7 november tot en met 19 november 2019 10:00 uur niet bereikbaar. Lees er meer over in dit nieuwsbericht.
Vanaf 19 november verschijnt er elke dag nieuw woningaanbod op deze website. 

Belangrijk nieuws over uw historische reacties. U kunt deze nog bewaren tot 7 november 2019.

 

 

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.