Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Woning voor gezinnen


In de Stadsregio Amsterdam worden er woningen uitsluitend of met voorrang voor gezinnen aangeboden. Buiten Amsterdam herkent u deze woningen aan de tekst onder de foto Woning voor gezinnen of Voorrang grote gezinnen. In de gemeente Amsterdam herkent u deze woningen aan de tekst onder de foto Voorrang kleine gezinnen of Voorrang grote gezinnen.

Woning voor gezinnen (buiten de gemeente Amsterdam)
Deze woningen zijn uitsluitend bestemd voor gezinnen met tenminste één kind van nog geen 18 jaar*. Ook een eenoudergezin kan voor de woning in aanmerking komen. Bij een deel van de woningen voor gezinnen gaan gezinnen met tenminste drie kinderen van nog geen 18* jaar voor op andere gezinnen. Als dat het geval is, staat dit in de advertentie vermeld. In het balkje onder de foto staat dan ‘Voorrang grote gezinnen’.

Voorrang voor kleine gezinnen in de gemeente Amsterdam
Deze woningen zijn met voorrang bestemd voor huishoudens met een of twee kinderen. Eén van de kinderen moet jonger dan 18* jaar zijn.  

Voorrang voor grote gezinnen in de gemeente Amsterdam
Deze woningen zijn met voorrang bestemd voor gezinnen met minimaal drie kinderen onder de 18* jaar. Vervolgens komen gezinnen met minimaal één kind onder de 18* in aanmerking. Huishoudens zonder kinderen onder de 18* komen niet in aanmerking.

Woningen alleen voor huishoudens zonder kinderen in de gemeente Amsterdam
Sommige woningen in de gemeente Amsterdam zijn alleen bestemd voor huishoudens zonder kinderen. Dit geldt voor de kleinere één en twee kamerwoningen die niet geschikt zijn voor bewoning met kinderen. Als de woning alleen voor huishoudens zonder kinderen bestemd is dan ziet u dit bij de voorwaarden voor de woning. Huishoudens met een kind (ongeacht de leeftijd) en ook eenoudergezinnen kunnen niet op deze woningen reageren en zien deze woningen niet in hun passend aanbod.

Belangrijk: kinderen waarvan de geboortedatum niet in uw inschrijving bij WoningNet staat vermeld worden niet meegeteld. Controleer daarom altijd of de inschrijfgegevens van uzelf en uw kinderen kloppen. 

 *: Op de dag van de selectie mogen de kinderen de leeftijd van 18 jaar nog niet hebben bereikt.

Uitleg ?

×
Dagelijks nieuw woningaanbod op vernieuwde website

Deze website wordt vernieuwd en is van 7 november tot en met 19 november 2019 10:00 uur niet bereikbaar. Lees er meer over in dit nieuwsbericht.
Vanaf 19 november verschijnt er elke dag nieuw woningaanbod op deze website. 

Belangrijk nieuws over uw historische reacties. U kunt deze nog bewaren tot 7 november 2019.

 

 

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.