Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Nieuws Stadsregio Amsterdam ?

Vooraankondiging nieuwbouw ‘Bannezicht’

16 augustus 2019
Langs de zuidzijde van de IJdoornlaan, in het verlengde van winkelcentrum Banne Centrum, startte eind 2017 de bouw van vijf woonblokken met in totaal 251 woningen.

Voortgang proef verhuisketens

01 augustus 2019
Eerder op de site van WoningNet heeft u meer kunnen lezen over Intellimatch, de proef met de "slimme verhuisketens". Om mee te kunnen doen aan deze proef konden huurders zich aanmelden. De aanmeldperiode is inmiddels voorbij. Graag brengen wij u op de hoogte van het vervolg.

De Alliantie wijst haar woningen passend toe

04 juli 2019
Per 1 juli 2019 verhuurt de Alliantie een deel van haar woningen met een vaste huurprijs methode.

Bent u een Zaanse starter? Goed nieuws!

22 mei 2019
Sinds kort worden door woningcorporaties Parteon, Rochdale en ZVH woningen verloot waar uitsluitend kandidaten met binding met de Zaanstreek voor in aanmerking komen. Hierdoor heeft u een grotere kans dat u met een hogere rangpositie wordt ingeloot.

Vooraankondiging Nieuwbouwproject Overhoeks

22 mei 2019
Ymere bouwt 133 nieuwe sociale huurwoningen in Overhoeks: een nieuw woongebied aan de noordoever van het IJ.

Fraude door woningzoekenden loont niet

08 mei 2019
Sociale huurwoningen zijn schaars. De corporaties houden zich daarom aan spelregels bij het aanbieden en toewijzen van woningen.

Lieven in Amsterdam

17 april 2019
Zoek je een sociale huurwoning en ben je niet ouder dan 27 jaar? En wil je deel uitmaken van een levendige community? Pak dan direct je agenda!

Vooraankondiging nieuwbouwproject Langs de Lijn

04 februari 2019
De Alliantie start binnenkort met de verhuur van 107 sociale huurwoningen op Zeeburgereiland.

Nieuwbouwproject De Dichters

10 december 2018
Ben je toe aan een nieuwe stap in je wooncarrière? Vanaf begin 2019 kun je je als doorstromer inschrijven voor een koopwoning in het nieuwbouwproject De Dichters in Amsterdam Bos&Lommer.

Resultaten enquête over communicatie

04 juli 2018
Een tijdje geleden stelden we een aantal vragen over communicatie aan ons klantpanel. De vragen gingen over de manier waarop we met u communiceren en de middelen die we daarbij gebruiken.

Voorrang!

26 juni 2018
Eigen Haard start binnenkort met de verkoop van nieuwbouwprojecten in Amsterdam-West en Oost en Uithoorn

Nieuwe enquête klantpanel

12 maart 2018
Tijdens uw zoektocht naar een woning komt u op verschillende momenten in contact met WoningNet en de woningcorporaties.

Gewijzigde huisvestingsverordening in de gemeente Amsterdam

28 februari 2018
In de gemeente Amsterdam is sinds begin dit jaar de huisvestingsverordening op een aantal punten gewijzigd. Wij leggen u graag in het kort uit wat deze wijzigingen betekenen. Vanaf 1 maart 2018 ziet u de wijzigingen terug in het woningaanbod in Amsterdam.

Loting blijft mogelijk

30 januari 2018
Eerder las u op deze plek dat de gemeente Amsterdam loting wilde afschaffen als middel om sociale huurwoningen toe te wijzen. De Amsterdamse corporaties wilden loting behouden en voerden hiervoor campagne.

App HuisjeHuisje maakt ruilen huurhuis makkelijker

07 december 2017
Goed nieuws voor iedereen in de regio Amsterdam met een huurhuis én verhuisplannen. De nieuwe gratis app HuisjeHuisje maakt het zoeken en vinden van een leuk huurhuis via je smarthphone makkelijker. HuisjeHuisje is een initiatief van 26 corporaties en ontwikkeld door WoningNet.

Maak uw profiel volledig met uw inkomensdocumenten

24 oktober 2017
Sinds kort is het mogelijk om uw inkomensdocumenten toe te voegen aan uw inschrijfgegevens. De gezamenlijke corporaties in de Stadsregio Amsterdam willen hiermee het proces rondom het aanbieden van woningen soepeler laten verlopen.

Amsterdamse woningcorporaties voeren campagne voor lotingwoningen

24 oktober 2017
Amsterdamse woningcorporaties voeren campagne om loting te behouden van een deel van de sociale huurwoningen De gemeente Amsterdam wil loting afschaffen als middel om sociale huurwoningen toe te wijzen. De woningcorporaties willen dit tegenhouden.

Wilt u dat loting blijft?

05 oktober 2017
De gemeente Amsterdam heeft vergaande plannen om het verloten van huurwoningen via WoningNet af te schaffen. De corporaties willen graag dat loting mogelijk blijft. Tot nu toe blijkt dat veel woningzoekenden erg tevreden zijn met deze mogelijkheid.

Voorrangsregeling Van hoog naar laag verruimd

05 oktober 2017
In de gemeente Amsterdam geldt de voorrangsregel van hoog naar laag. Bent u een 65 plusser en woont u in een corporatiewoning hoger dan op de eerste verdieping? Dan reageert u met voorrang op passende woningen op de begane grond. Tot nu toe was deze voorrang alleen geldig in uw eigen buurt. Omdat...

Verscherpte aandacht voor vervalsing van documenten

20 september 2017
De Autoriteit woningcorporaties (Aw) constateert een toename van vervalsing van onder meer inkomensverklaringen bij kandidaat huurders om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.