Nieuws Stadsregio Amsterdam ?

Resultaten tweede enquête klantpanel

05 april 2017
Enige tijd geleden vroegen we ons klantpanel om vragen te beantwoorden over het opgeven van het inkomen. We merkten namelijk dat veel woningzoekenden een verkeerd inkomen opgeven en daardoor een woning mislopen. Dat willen we graag voorkomen.

Telefonisch reageren niet meer mogelijk

17 maart 2017
Vanaf 1 april 2017 is telefonisch reageren of resultaten opvragen niet meer mogelijk

Nieuwbouwproject Zeeburgereiland

06 maart 2017
U kunt vanaf 14 maart reageren op woningen van het nieuwbouwproject blok 30 op Zeeburgereiland.

Gratis inschrijving

29 december 2016
Vanaf 1 januari 2017 ontvangen woningzoekenden die een sociale huurwoning van een van de corporaties gaan huren automatisch een gratis nieuwe inschrijving. Daarmee bouwen zij direct weer inschrijfduur op, nu woonduur niet langer meer telt.

Nieuwe enquête klantpanel nu online

08 december 2016
Voor het huren van een sociale huurwoning gelden inkomensvoorwaarden. Voldoet u niet aan die voorwaarden, dan komt u niet in aanmerking voor de woning die u wenst. Daarom is het belangrijk dat u het juiste inkomen opgeeft.

Resultaten onderzoek website

27 oktober 2016
Eerder dit jaar vroegen wij u om een enquête over onze website in te vullen. Dit deed u massaal en daarmee biedt u ons de kans om de website gericht verder te verbeteren. Uit de antwoorden bleek dat u de website een ruime voldoende geeft, maar dat er zeker nog ruimte voor verbetering is. Daar gaan wij mee aan de slag.

Wat vindt u van het verloten van woningen?

29 augustus 2016
Graag horen wij uw ervaringen met het verloten van woningen en uw mening. Als u het afgelopen jaar heeft gereageerd op een woning, ontvangt u per e-mail een korte vragenlijst. De corporaties en de gemeenten waarderen het zeer als u meedoet. Onder de deelnemers worden 3 cadeaubonnen van €50 verloot.

Veel reacties op onderzoek website

29 augustus 2016
Een aantal weken geleden vroegen we u om een vragenlijst in te vullen over de kwaliteit van onze website. Velen van u hebben dit gedaan. De enquête werd maar liefst 7.762 keer ingevuld! Wij stellen het erg op prijs dat zoveel woningzoekenden hun mening hebben gegeven. Lees hier meer.

Jongerencontracten mogelijk in Amsterdam

24 augustus 2016
Jongerencontracten mogelijk in Amsterdam Vanaf 1 juli 2016 mogen woningcorporaties volgens de wet aan jongeren van 18 tot en met 27 jaar woningen met een tijdelijk huurcontract aanbieden voor de duur van vijf jaar. In Amsterdam gaan de corporaties hiervan ruim gebruik maken. Inschrijving bij Woning Net is vereist.

Aanpassingen inkomen en website

18 juli 2016
Vanaf vandaag worden er enkele wijzigingen doorgevoerd waar u als woningzoekende mee te maken krijgt. Met deze aanpassingen willen wij u helpen om uw gegevens actueel te houden en proberen we nog beter aan te sluiten bij de huidige regelgeving.

Nieuwbouw Straat Davis in Zaandam

24 juni 2016
Eigentijds wonen in een mooie omgeving? Dan is wonen in de Straat Davis iets voor u! De nieuwbouw ligt in de Walvisvaardersbuurt nabij de Wibautstraat in Zaandam en is herkenbaar aan de Zaanse uitstraling. Klik hier voor meer informatie.

Regeling Van groot naar beter in Amsterdam hernieuwd

16 juni 2016
Wanneer uw kinderen het huis uit zijn en u vanuit uw grote huurwoning wilt verhuizen naar een kleinere, misschien ook comfortabelere woning, kunt u met voorrang reageren. Klik hier voor meer informatie.

Kosten jaarlijkse verlenging WoningNet omlaag

26 mei 2016
De gezamenlijke corporaties in de Stadsregio Amsterdam hebben besloten dat het bedrag voor jaarlijkse verlenging van de inschrijving bij WoningNet per 1 juli 2016 voor iedere ingeschrevene omlaag gaat van 10 naar 8 Euro per jaar.

Vooraankondiging nieuwbouw Boterdijk - de Kwakel

13 mei 2016
Binnenkort te huur: 17 sociale huurwoningen gelegen aan de Boterdijk in de Kwakel. Het gaat om 17 ruime eengezinswoningen met vier kamers en totaal woonoppervlak van ruim 100m! Wonen aan de Boterdijk betekent dat u zeer landelijk zult wonen met een prachtig weids uitzicht.

We stoppen met woningaanbiedingen per telefoon

02 februari 2016
Per 14 april 2016 stoppen wij met het doen van woningaanbiedingen per telefoon. Voortaan sturen wij alle informatie over een woningaanbieding alleen nog per e-mail.

Een fijn nieuw huis in Wormer

31 januari 2016
Een fijn nieuw huis in Wormer Molenbuurt fase 2 start voor de bouw van 12 sociale gezinswoningen Op 9 en 16 februari 2016 staan de advertenties op WoningNet

Passend toewijzen

Aanpassing regels inkomen. Per 1 januari 2016 verandert de wet. Heeft u een inkomen onder de huurtoeslaggrens? Dan komt u vanaf nu alleen nog in aanmerking voor woningen met een nettohuur tot en met € 592,55 (als u met één of twee personen bent) of tot en met € 635,05 (als u met drie of meer personen bent). Inkomens van kinderen tellen hierbij niet mee. Door deze wet, passend toewijzen genoemd, krijgen woningzoekenden een woning die bij hun inkomen past.

De Eijk, Hoofddorp

Genieten in een rustige sfeer nabij het centrum. Met alle voorzieningen die het dagelijks leven aangenaam maken in de buurt? De Eijk is centraal gelegen in een rustige groene omgeving! Woonzorg Nederland realiseert 86 sociale driekamerappartementen in 2 woongebouwen aan de Van den Berghlaan in Hoofddorp. Alle appartementen zijn speciaal voor 55-plussers bestemd. Er zijn verschillende typen appartementen. Voor ieder wat wils.

Correctie berichtgeving AT5 over inschrijven

Op AT5 en diverse andere websites is zondag 6 december 2015 een nieuwsbericht verschenen dat suggereert dat inwoners van de stadsregio Amsterdam zich opnieuw moeten inschrijven bij WoningNet om hun opgebouwde woonduur te behouden. Dit klopt niet.

Nieuwbouwproject Landsmeer

In Landsmeer is Eigen Haard begonnen met de bouw van 19 4-kamer sociale huur eengezinswoningen. Volgens planning worden de woningen in januari/februari 2016 opgeleverd. Het project is gelegen aan de Fazantenstraat in Landsmeer. De woningen zijn alleen beschikbaar voor gezinnen met kinderen. Huishoudens zonder kinderen kunnen zich niet inschrijven voor deze woningen.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.