Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Amsterdamse woningcorporaties voeren campagne voor lotingwoningen

24 oktober 2017


Amsterdamse woningcorporaties voeren campagne om loting te behouden van een deel van de sociale huurwoningen

De gemeente Amsterdam wil loting afschaffen als middel om sociale huurwoningen toe te wijzen. De woningcorporaties willen dit tegenhouden. Loting biedt juist voor spoedzoekers vaak nog een kleine mogelijkheid op een sociale huurwoning omdat inschrijfduur er niet toe doet.

Maximaal 15% van de Amsterdamse sociale huurwoningen wordt verloot. Meestal accepteert de ‘winnaar’ direct de woning, waarschijnlijk omdat hij of zij doorgaans ook heel urgent een woning nodig heeft 

Daarom pleiten de Amsterdamse woningcorporaties er voor om loting te behouden. Vooral voor spoedzoekers biedt dit in enkele honderden gevallen per jaar nog een kleine kans op een huurwoning. Zonder loten zouden zij geen enkele kans hebben op een betaalbare huurwoning omdat er altijd mensen zijn met een lange inschrijfduur die voorgaan. 

Check de campagne van de Amsterdamse woningcorporaties op Facebook en like deze als u ook wilt dat loting blijft.

De gemeenteraad van Amsterdam bespreekt de kwestie rond loting van sociale huurwoningen op 13 december (commissie wonen) en 20 december (voltallige gemeenteraad). 
 

Uitleg ?

×
Dagelijks nieuw woningaanbod op vernieuwde website

Deze website wordt vernieuwd en is van 7 november tot en met 19 november 2019 10:00 uur niet bereikbaar. Lees er meer over in dit nieuwsbericht.
Vanaf 19 november verschijnt er elke dag nieuw woningaanbod op deze website. 

Belangrijk nieuws over uw historische reacties. U kunt deze nog bewaren tot 7 november 2019.

 

 

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.