Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Correctie berichtgeving AT5 over inschrijven


Op AT5 en diverse andere websites is zondag 6 december 2015 een nieuwsbericht verschenen dat suggereert dat inwoners van de stadsregio Amsterdam zich opnieuw moeten inschrijven bij WoningNet om hun opgebouwde woonduur te behouden. Dit klopt niet. Als u al ingeschreven staat, hoeft u zich niet opnieuw in te schrijven. Meer informatie over de nieuwe regelgeving vindt u hier.

Nog niet ingeschreven?

Vanaf dit jaar is vanwege een wetswijziging de woonduur van inwoners van de Stadsregio niet meer bepalend voor de toewijzing van een sociale huurwoning. Alleen de inschrijfduur bij WoningNet telt nog. De Stadsregio, gemeenten en woningcorporaties adviseren daarom alle inwoners van de stadsregio om zich vóór 31 december 2015 in te schrijven, als ze hun woonduur naar inschrijfduur willen laten omzetten. 
 
Al eerder ingeschreven?
Staat u al ingeschreven bij WoningNet, dan hoeft u niets te doen. Uw woonduur wordt op 1 januari 2016 automatisch één-op-één omgezet naar inschrijfduur, tenzij uw inschrijfduur bij WoningNet langer is dan de tijd die u in uw huidige woning woont. Wel is het verstandig te controleren of uw inschrijfgegevens nog kloppen.  

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.