Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Fraude door woningzoekenden loont niet

08 mei 2019


Sociale huurwoningen zijn schaars. De corporaties houden zich daarom aan spelregels bij het aanbieden en toewijzen van woningen.

Als u in aanmerking komt voor een woning, kijkt de corporatie of u de juiste gegevens in  uw inschrijving heeft ingevuld. De corporatie vraagt u dan om documenten aan te leveren, zodat zij kan controleren of uw gegevens kloppen en u recht heeft op de woning.

De corporaties hebben onlangs vastgesteld dat er ‘bemiddelingsbureaus’ bestaan die tegen betaling vervalste documenten leveren. Vervalsing van documenten is fraude en benadeelt andere wachtende woningzoekenden. De corporaties doen er alles aan om dit tegen te gaan en controleren hier extra op. Controle vindt plaats bij de toewijzing van de woning, maar ook achteraf, als u de woning al gehuurd heeft. Op dit moment onderzoeken de corporaties hun toewijzingen van de afgelopen jaren op deze vorm van fraude.

Wanneer de corporatie bij toewijzing van een woning ontdekt dat u vervalste papieren gebruikt om onjuiste gegevens in uw inschrijving aan te tonen, dan vervalt de woningaanbieding en kunt u een jaar lang niet reageren. Als de corporaties de documentfraude ontdekken als u de woning al huurt, dan starten de corporaties een juridische procedure en raakt u de woning kwijt.

Wij adviseren u dringend om niet in zee te gaan met bureaus die u helpen om met onjuiste gegevens en vervalste papieren een sociale huurwoning te krijgen.
 

Uitleg ?

×
Dagelijks nieuw woningaanbod op vernieuwde website

Deze website wordt vernieuwd en is van 7 november tot en met 19 november 2019 10:00 uur niet bereikbaar. Lees er meer over in dit nieuwsbericht.
Vanaf 19 november verschijnt er elke dag nieuw woningaanbod op deze website. 

Belangrijk nieuws over uw historische reacties. U kunt deze nog bewaren tot 7 november 2019.

 

 

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.