Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Gewijzigde huisvestingsverordening in de gemeente Amsterdam

28 februari 2018


In de gemeente Amsterdam is sinds begin dit jaar de huisvestingsverordening op een aantal punten gewijzigd. Wij leggen u graag in het kort uit wat deze wijzigingen betekenen. Vanaf 1 maart 2018 ziet u de wijzigingen terug in het woningaanbod in Amsterdam.

Nieuwe voorrang voor Wmo-verhuisindicatie 

Amsterdammers die om medische redenen naar een beter passende woning moeten verhuizen, kunnen van de gemeente een verhuiskostenvergoeding krijgen. Dit noemen we een Wmo-verhuisindicatie. Heeft u een Wmo-verhuisindicatie die aan de voorwaarden voldoet? Dan kunt u deze door WoningNet laten registreren in uw inschrijfgegevens. Vanaf 1 maart krijgt u voorrang voor woningen met het kenmerk ´voorrang: eerst medisch urgenten, dan WMO-indicatie, dan 65+’. Meer informatie leest u op de pagina Urgenties en indicaties.

Voorrang voor 65-plussers op seniorenwoningen
Bij seniorenwoningen in de gemeente Amsterdam krijgen woningzoekenden van 65 jaar en ouder voorrang boven woningzoekenden van 55 t/m 64 jaar. 

Voorrang voor grote of kleine gezinnen
Heeft u één of twee kinderen onder de 18 jaar? In Amsterdam krijgt u vanaf 1 maart voorrang op woningen die geadverteerd worden met “voorrang voor kleine gezinnen”. Op woningen met “voorrang voor grote gezinnen” krijgt u voorrang met drie kinderen onder de 18 jaar. Huishoudens met minimaal 1 kind komen daarna in aanmerking. Meer informatie leest u op de pagina Woning voor gezinnen.

Woningen alleen voor huishoudens zonder kinderen
Sommige woningen in de gemeente Amsterdam zijn alleen bestemd voor huishoudens zonder kinderen. Dit geldt voor de kleinere één- en tweekamerwoningen die niet geschikt zijn voor bewoning met kinderen. Deze voorwaarde staat dan in de advertentie vermeld.

Alleen jongerenwoning nog via loting

In de gemeente Amsterdam worden alleen nog jongerenwoningen via loting toegewezen, andere woningen niet meer. Het gaat om maximaal een kwart van de woningen voor jongeren. 
 

Uitleg ?

×
Dagelijks nieuw woningaanbod op vernieuwde website

Deze website wordt vernieuwd en is van 7 november tot en met 19 november 2019 10:00 uur niet bereikbaar. Lees er meer over in dit nieuwsbericht.
Vanaf 19 november verschijnt er elke dag nieuw woningaanbod op deze website. 

Belangrijk nieuws over uw historische reacties. U kunt deze nog bewaren tot 7 november 2019.

 

 

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.