Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Maak uw profiel volledig met uw inkomensdocumenten

24 oktober 2017


Sinds kort is het mogelijk om uw inkomensdocumenten toe te voegen aan uw inschrijfgegevens. De gezamenlijke corporaties in de Stadsregio Amsterdam willen hiermee het proces rondom het aanbieden van woningen soepeler laten verlopen. Door uw inkomensdocument alvast toe te voegen aan uw inschrijving, ziet de corporatiemedewerker eerder in het proces of u daadwerkelijk kans maakt op de woning. Op deze manier proberen we teleurstellingen te voorkomen. In de toekomst willen we graag meer verbeteringen doorvoeren, zodat we u uiteindelijk een bezoekje aan de corporatie besparen.

Waarom is uw inkomensdocument nodig?
Bij de toewijzing van een woning controleert de corporatie uw inkomen. Dit is wettelijk verplicht. U toont dan aan dat het inkomen dat u hebt opgegeven klopt. Om dit makkelijker te maken, kunt u de bewijsstukken alvast toevoegen aan uw gegevens. Zo voorkomt u ook dat u een woning misloopt doordat u uw documenten niet op tijd inlevert. Gaat u dus actief op zoek naar een woning? Dan is het handig om alvast uw inkomensdocumenten te uploaden.

Wat gebeurt er met uw inkomensdocumenten?
U blijft zelf de baas over uw gegevens. U kunt documenten toevoegen en weer verwijderen wanneer u dat wilt. De corporatie kan de gegevens alleen inzien op het moment dat u ook werkelijk een woningaanbieding bij deze corporatie heeft. Na een jaar verwijderen wij automatisch de documenten om te voorkomen dat er verouderde informatie blijft staan. Ook worden ze weggegooid als u zichzelf (of een ander persoon uit uw huishouden) uitschrijft.

Hoe voeg ik mijn inkomensdocumenten toe?
U kunt per volwassene op uw inschrijving de documenten toevoegen die u heeft gebruikt voor het bepalen van het inkomen. Als u inlogt ziet u onder Mijn gegevens een nieuw kopje Mijn documenten. Het gaat om het document dat u heeft gebruikt bij het bepalen en invullen van uw inkomensgegevens bij WoningNet. Dit is altijd de meeste recente inkomensverklaring of de definitieve of voorlopige aanslag Inkomstenbelasting van de Belastingdienst.

Meer informatie en een volledige instructie vindt u op de pagina Inkomenscontrole.

Hulp nodig?
Wij begrijpen dat niet iedereen bekend is met het toevoegen (uploaden) van documenten via een computer of mobiele telefoon. Als u hulp nodig heeft dan staat het Klantcontactcentrum van WoningNet voor u klaar.

 

Uitleg ?

×
Dagelijks nieuw woningaanbod op vernieuwde website

Deze website wordt vernieuwd en is van 7 november tot en met 19 november 2019 10:00 uur niet bereikbaar. Lees er meer over in dit nieuwsbericht.
Vanaf 19 november verschijnt er elke dag nieuw woningaanbod op deze website. 

Belangrijk nieuws over uw historische reacties. U kunt deze nog bewaren tot 7 november 2019.

 

 

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.