Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Vervalste inschrijfgegevens? Dan een jaar lang niet reageren!

08 juni 2017


Woningen in de Stadsregio Amsterdam zijn schaars. De corporaties houden zich daarom aan spelregels bij het aanbieden en toewijzen van woningen. Bij het toewijzen van een woning controleert de corporatie of de woningzoekende de juiste gegevens heeft vermeld in de inschrijving. Het is belangrijk dat deze kloppen, zodat de woningzoekende die eerste kandidaat is geworden ook echt recht heeft op de woning. De laatste tijd komt het helaas regelmatig voor dat kandidaten hun papieren vervalsen, om op die manier onterecht in aanmerking te komen voor de woning. Dit is fraude en benadeelt ook andere wachtende woningzoekenden. De corporaties willen dit tegengaan.

Wanneer de corporatie bij de toewijzing van een woning constateert dat een kandidaat papieren heeft vervalst, bijvoorbeeld de inkomensgegevens, het legitimatiebewijs, het huurcontract of de verhuurders-verklaring, dan wordt er bewust verkeerde informatie gegeven. In dat geval vervalt uiteraard de woningaanbieding. Daarnaast kan deze kandidaat een jaar lang niet reageren op woningen via WoningNet.

De corporaties verwachten dat deze zware maatregel woningzoekenden ontmoedigt om te frauderen met hun inschrijving bij WoningNet.
 

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.