Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Vooraankondiging Spark Village

13 juni 2018


Op Science Park komt in oktober 2018 een nieuw gemengd wonen project: Spark Village. In dit high-tech gebied in Amsterdam Oost bouwt Rochdale 240 woningen voor statushouders, studenten en jongeren.

Voor wie is Spark Village?
Spark Village is het nieuwe thuis voor statushouders, studenten en andere jongeren in de leeftijd van 18-27 jaar.
Je moet minimaal voldoen aan de volgende voorwaarden:
Je bent bereid je in te zetten voor de community
Je staat open voor mensen met een andere achtergrond
Je kan je vinden in de waarden, aandacht voor anderen, openheid en sociale verantwoordelijkheid

Daarnaast zijn er ook nog een aantal harde criteria waaraan je moet voldoen:
Je bent 18-27 jaar
Je hebt een maximaal bruto jaarinkomen in 2018 van € 41.056,-
Je staat ingeschreven op WoningNet/ROOM*

* Ben je voltijd student? Dan reageer je via ROOM. Deze woningen worden verhuurd door DUWO. De advertentie komt naar verwachting eind augustus 2018 online. Als je voltijd studeert heeft het geen zin om te reageren op de advertentie op WoningNet.

Community 
Je bouwt samen met je buren aan een community waar je kunt leren van anderen en we ook van je verwachten dat je zelf je steentje bijdraagt. Dat kan je bijvoorbeeld doen door naar het taalcafé te gaan, je buren uit te nodigen om te gaan sporten of een diner voor je de rest te organiseren. Een deel van de bewoners wordt aangewezen als community builder.

De woningen
De woningen zijn 24m2 en voorzien van eigen badkamer en keuken. De netto huur voor jongeren van 18-22 jaar is circa € 417,-. De netto huur voor jongeren van 23-27 jaar is circa € 561,-. Dit betekent dat je huurtoeslag kan krijgen indien je hiervoor in aanmerking komt. Je betaalt circa € 61,- aan servicekosten, hierbij zitten onder andere internet en een voorschot op elektra en water inbegrepen.
Een plattegrond van de woning vind je op de website. De woningen worden verhuurd met een vijfjarencontract. Hiermee behoud je je inschrijfduur op WoningNet en mag je maximaal vijf jaar wonen in Spark Village. 

Science Park
De woningen liggen op Science Park. De woningen staan op een van de meest high tech locaties van Europa: het Amsterdam Science Park. Je komt te wonen in een gebied waar innovatie, wetenschap en bedrijvigheid hand en hand gaan. 
Op Science Park vind je de UvA en het AUC, sportvoorzieningen en een supermarkt. Het is daarnaast ook goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer (NS-station), de auto (nabij ring A10) en natuurlijk op de fiets. Zo zit je binnen een paar minuten in de Indische Buurt, is het centrum 10 minuten fietsen en ben je ook zo op het strand van Blijburg.

Aanmeldprocedure
Voor dit project geldt een aparte aanmeldprocedure. Na het reageren op de woningen in WoningNet wordt een deel van de kandidaten uitgenodigd voor een informatieavond. Hierbij moet je aanwezig zijn, anders maak je geen kans meer op een woning in het project. Na de informatieavond vragen we je een motivatie in te vullen. Mensen met een goede motivatie krijgen voorrang in het project. Meer informatie over de aanmeldprocedure vind je op de website. 
Vanaf 26 juni 2018 tot 2 juli 2018 kun je reageren op WoningNet. Uiterlijk vrijdag 6 juli 2018 krijg je bericht of je bent uitgenodigd voor de informatieavonden.

Let op: je moet minimaal op één van de twee informatieavonden aanwezig kunnen zijn. Deze avonden worden gehouden op dinsdag 10 en donderdag 12 juli van 19:00-20:00 uur in de buurt van Science Park. Hou één van deze data dus vrij als je interesse hebt!

Informatie
Meer informatie vind je op de website: www.sparkvillage.nl

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.