Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Vooraankondiging Stek Oost

09 juli 2018


Binnenkort verhuurt Stadgenoot voor een periode van 10 jaar 250 studio's in Amsterdam-Oost. De studio's liggen in de buurt van het sportpark Middenmeer en Station Science Park en worden naar verwachting in oktober opgeleverd. Het gebouw waar de studio's in gevestigd zitten heet Stek Oost. Alle bewoners van Stek Oost krijgen een vijfjarencontract aangeboden. Hiermee wordt de inschrijfduur op WoningNet behouden.

Community 
Wat bijzonder is aan Stek Oost is de doelgroep. Stek Oost wordt verhuurd aan een mix van statushouders en jongeren van 18 tot en met 27 jaar. Deze jongeren met verschillende achtergronden gaan samen een community opbouwen waar de buren goed met elkaar omgaan en activiteiten met en voor elkaar organiseren. Dit houdt in dat je je minimaal 1 uur per week actief inzet voor Stek Oost. Dat kan op allerlei manieren. Richt bijvoorbeeld een groep op om samen mee te gaan sporten, organiseer een taalcafé, ga samen koken in de gemeenschappelijke keuken of zet je in voor de tuinclub die jullie binnentuin inricht.

Ben jij geïnteresseerd en voldoe je aan de volgende eisen? Dan is Stek Oost een geschikte plek voor jou! 

  • Je valt in de categorie 18 tot en met 27 jaar oud
  • Je hebt een maximaal bruto inkomen van €41.056,-  (Voorrang voor inkomens tot en met €22.400,-).
  • Je bent sociaal betrokken
  • Je bent op zoek naar een eigen studio 
  • Je bent bereid je minimaal 1 uur per week in te zetten voor de community.
  • Je staat ingeschreven in WoningNet

Je eerste eigen stek
Zowel voor de Nederlandse jongeren als de statushouders wordt Stek Oost één van hun eerste eigen stekkies in Amsterdam. De zelfstandige studio’s van 21m² worden woonklaar opgeleverd. Zo worden de studio's opgeleverd met afgewerkte wanden en een marmoleum vloer. Daarnaast is de keuken al voorzien van een tweepits-kookplaat, afzuigkap en een koelkast. Je kunt er dus zo intrekken. De netto huur is vastgesteld op €363,-. De servicekosten die hier bovenop komen zijn nog niet definitief vastgesteld. Naar verwachting weten we dit 16 juli. Zodra deze bekend zijn wordt dit via de website www.stadgenootstekoost.nl gecommuniceerd. 

Duurzaam wonen
De studio's zijn all electric, dit betekent dat ze gasloos zijn. Ook zullen op het dak van het gebouw zonnepanelen worden geplaatst. Daarnaast is het complex circulair gebouwd. De studio's hebben eerst in Eindhoven gestaan, daar vormden zij samen een ziekenhuis. Natuurlijk zijn de studio's grondig gereinigd en gerenoveerd voordat ze bij Stek Oost zijn geplaatst.

Aanmelden?
Ben je na het lezen van deze vooraankondiging en onze website enthousiast geworden over Stek Oost? Dan is het zaak te reageren op één van de advertenties op WoningNet. Na het reageren zal een deel van de kandidaten een uitnodiging ontvangen om online een motivatievragenlijst in te vullen. Na het invullen van deze motivatievragenlijst kun je ook al aan de slag met het uploaden van je documenten. Na uiterlijk 4 weken zullen alle eerste kandidaten een uitnodiging ontvangen voor een kennismakingsgesprek om te kijken of je de nieuwe buurman of buurvrouw wordt op Stek Oost. Op deze dag zal je een intentieverklaring ondertekenen. Hiermee verklaar je dat je je minimaal 1 uur per week gaat inzetten voor de community. 
Zijn we allebei na het gesprek nog steeds enthousiast? Dan heten we je van harte welkom als nieuwe bewoner van Stek Oost! Binnen een aantal dagen ontvang je van ons een uitnodiging voor het tekenen van het vijfjarencontract en de sleuteloverdracht.

Rookvrij complex
Stek Oost is een volledig rookvrij gebouw. Niet alleen de gemeenschappelijke ruimtes zijn rookvrij, maar de rookvrije zone strekt zich ook uit tot de binnentuin en de individuele studio’s. De buren, voetbalclub Zeeburgia gaan hun sportvelden ook rookvrij maken. Stadgenoot sluit zich als tijdelijke gast en goede buur aan bij dit iniatief. Los daarvan is een rookvrij complex gezond voor de mensen die er wonen en op bezoek komen.

Informatie
Meer informatie vind je op de website: www.stadgenootstekoost.nl


Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.