Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Vooraankondiging nieuwbouw De Dammer

01 mei 2017


Vooraankondiging nieuwbouw ‘De Dammer’

In de woonwijk tussen de IJdoornlaan, Volendammerweg en Dijkmanshuizenstraat vindt u straks in de nog te realiseren Krabbenstraat en Limmenstraat wooncomplex De Dammer. Rochdale bouwt hier 90 sociale huurwoningen die naar verwachting november 2017 worden opgeleverd. Het zijn ruime tweekamerwoningen met een huur van circa € 700. Bijzonder is dat het complex is voorzien van zonnepanelen. Deze energie zorgt deels voor de stroomvoorziening.

Betaalbare woning voor starters
De woningen worden beschikbaar gesteld aan de doelgroep die meestal buiten de boot valt. Huishoudens van één of twee personen die nog te weinig verdienen om een woning te kopen, maar amper woonduur hebben. Voor deze ‘starters’ op de woningmarkt is het heel moeilijk om aan een betaalbare woning te komen in Amsterdam. De benedenwoningen worden met voorrang toegewezen aan 55 plussers.

Het grootste deel van de woningen wordt daarom vanaf juni 2017 via Woningnet door een loting toegewezen. U heeft dus geen woonduur nodig. Er worden wel eisen gesteld aan inkomen en gezinssamenstelling:

    Voorwaarden wonen in De Dammer:
    • U bent ingeschreven bij Woningnet (zie www.woningnet.nl)
    • Uw huishouden bestaat uit maximaal twee personen
    • Uw totale jaarinkomen als eenpersoonshuishouden is tussen de €22.201 en €40.349
    • Uw totale jaarinkomen als tweepersoonshuishouden is tussen de €30.151 en €40.349 (volgens de inkomensverklaring 2015)

Het zonnetje in huis
Het complex is voorzien van zonnepanelen. Deze energie zorgt voor een klein deel voor uw stroomvoorziening. Daarnaast zijn de woningen voorzien van goede isolatie, dubbelglas en aangesloten op de stadsverwarming. Duurzaam en comfortabel wonen met een lager energieverbruik!

Stadsdeel Noord
De Dammer ligt vlakbij het Waterlandplein in Amsterdam Noord. Het stadsdeel ontwikkelt zich snel. Er wordt veel gebouwd en er komen veel nieuwe voorzieningen zoals het metrostation, horeca, bioscoop en winkels. De stadsbus stopt bijna voor De Dammer en de pont naar het centrum van Amsterdam is op 15 minuten fietsafstand.

Hoe te reageren

Vanaf 27 juni 2017 kunt u reageren op Woningnet. De selectiedatum is op 3 juli 2017.

LET OP! U kunt alleen op het advertentienummer 031724163 reageren en niet op een specifieke woning. Indien u in aanmerking komt kunt u na de bezichtiging een voorkeur voor een woning doorgeven.

 

Belangrijk

Zorg ervoor dat u alle benodigde documenten tijdig in orde heeft. Vraag daarom uw inkomensverklaring 2015 / 2016 alvast aan bij de Belastingdienst, ook van uw partner. De inkomensverklaring is te allen tijde verplicht!

De documenten dienen vóór de bezichtiging ingeleverd te worden. Indien u geselecteerd bent voor een woning zult u hier t.z.t. een e-mail over ontvangen.

 

Informatie

Meer informatie vindt u op De Dammer.

 

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.