Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Vooraankondiging project Rijn Vechtstraat

10 oktober 2019


Woningbouwcorporatie de Alliantie verbouwt in de Rivierenbuurt een voormalig nonnenklooster tot woningen voor jonge mensen in de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar waarvan de helft met een vluchtachtergrond (statushouders).

Het doel is om het complex een plek te maken waar bewoners prettig met elkaar samenwonen en leven, een plek waar bewoners elkaar kennen en elkaar helpen wanneer dat nodig is, een plek die als een community aanvoelt omdat iedereen er mag zijn. We zijn daarom op zoek naar gemotiveerde jongeren die het leuk vinden om in een complex te wonen waarbij je naar elkaar omkijkt en af en toe leuke dingen met elkaar onderneemt. 

Woning
Het complex bestaat uit 11 eenkamerwoningen, 22 tweekamerwoningen en 2 driekamerwoningen.
De helft van deze woningen zal in week 43 geadverteerd worden op Woningnet. De woningen zullen volgens planning in het eerste kwartaal van 2020 worden opgeleverd. Het belastbaar huishoudinkomen mag maximaal € 38.035 per jaar zijn (prijspeil 2019). Het woonoppervlak van de woningen valt tussen de 30 en de 45 m2. 
LET OP: De Alliantie kan geen huurcontract aangaan als je op het moment van oplevering (volgens planning eerste kwartaal 2020) inmiddels 28 jaar of ouder bent.

Er komen twee advertenties op woningnet:

  • 1 advertentie voor de leeftijdscategorie 18 – 22 jaar 
  • 1 advertentie voor de leeftijdscategorie 23 – 27 jaar

Als je op de advertentie reageert, betekent het dat je een van de woningen accepteert. Je reageert dus niet op een specifieke woning, maar mocht je in aanmerking komen dan krijg je een van de woningen toegewezen. Onderling ruilen is niet mogelijk.

Word Community Builder!
Om een community in het complex op te zetten wordt een team van vier Community Builders  geworven onder de bewoners die zich als bewoner-plus inzetten. Als Community Builder werk je in een gezellig team van vier bewoners aan de leefbaarheid in het complex doormiddel van het organiseren en aanjagen van activiteiten, het beheer van de gemeenschappelijke ruimtes te coördineren, aanspreekpunt te zijn voor bewoners en effectieve verbindingen te leggen met de buurt. Voor je inzet ontvang je een maandelijkse vrijwilligersvergoeding van €100,-. In de aanmeldprocedure voor een woning kun je jezelf opgeven als Community Builder en misschien word je wel uitgenodigd voor de groepssollicitatie!

Wat zien wij voor ons:
• Bewoners die gemiddeld een uur in de week tijd hebben voor de community;
• Bewoners die leuke ideeën hebben voor activiteiten in de community;
• Bewoners die behulpzaam en sociaal betrokken zijn.

Voorwaarden
De woningen in RVS zijn voor één persoon. Een beperkt aantal woningen zijn echter ook geschikt voor stelletjes. Kandidaten krijgen een vijfjarencontract aangeboden. Dit is een tijdelijk contract voor jongeren waarmee je inschrijfduur bij Woningnet doorloopt. Na vijf jaar moet je zelf een andere woning hebben gevonden. Let op: Op het moment van oplevering van de woning (planning eerste kwartaal 2020) mogen kandidaten de leeftijd van 28 niet hebben bereikt.

Aanmeldprocedure
Voor dit project geldt een speciale aanmeldprocedure, waarbij aanwezigheid op een informatieavond verplicht is en waarbij je wordt gevraagd een motivatie te schrijven.

Meer informatie en de (voorlopige) plattegronden kun je (binnenkort) vinden op onze projectpagina.

 

 

Uitleg ?

×
Dagelijks nieuw woningaanbod op vernieuwde website

Deze website wordt vernieuwd en is van 7 november tot en met 19 november 2019 10:00 uur niet bereikbaar. Lees er meer over in dit nieuwsbericht.
Vanaf 19 november verschijnt er elke dag nieuw woningaanbod op deze website. 

Belangrijk nieuws over uw historische reacties. U kunt deze nog bewaren tot 7 november 2019.

 

 

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.

×

U kunt tekst laten voorlezen. Selecteer de gewenste tekst en klik op het icoontje dat automatisch verschijnt.